Sonja Falk Tulevaisuuden tekijä - perheiden puolustaja

Ei näitä enää! Lapsia on suojeltava seksuaalirikoksilta

Lapsiin kohdistuvan seksuaalisen väkivallan torjunta vaatii tiukempia toimenpiteitä. Keskusrikospoliisi ansaitsee lämpimät kiitokset toiminnastaan nyt paljastuneen lapsiin kohdistuneen erityisen raa’an seksuaalirikosvyyhdin ratkaisemisesta. Voin vain kuvitella, kuinka raskasta on käydä tutkimusmateriaalia läpi, kun jo uutisten lukeminen aiheesta vie yöunet. Tämä rikosvyyhti on järkyttävä, puhdasta pahuutta. Väkivaltarikosten ilmi tuleminen on lasten kannalta äärimmäisen tärkeää, että lasten vahingoittaminen voidaan lopettaa. On hyvä, että lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten rangaistuksia on nyt viimein kiristetty, mikä madaltaa myös esitutkintakynnystä epäillyissä tapauksissa. Kiristämisen varaakin edelleen on esimerkiksi vanhentumis- ja ensikertalaisuussäädöksissä.

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan päätekijä on rakentanut itselleen luotettavan ihmisen kulissia voidakseen jatkaa rikosten tekemistä ja päästäkseen uhrien lähelle. Kulissiin on kuulunut seurakunnan luottamustoimia ja vapaaehtoistyötä. Omassa Youtube-videossaan hän suosittelee gay-satanismia, jonkinlaista kansallissosialistista sadistista kulttia ja poseeraa krusifiksi väärinpäin taustalla.

On syytä ottaa vakavasti se riski, että seurakunnissa ja järjestöissä lasten ja nuorten kanssa yhteyteen pyrkii henkilöitä, joilla on pahat mielessä. Seurakunnille ja järjestöille on annettava nykyistä paremmat mahdollisuudet varmistaa myös lyhyttä työsuhdetta tai vapaaehtoistyötä tekevien taustat. Tällä hetkellä lainsäädäntö rajoittaa seurakuntien ja järjestöjen mahdollisuutta varmistaa lasten ja nuorten turvallisuus. Rikosrekisteriotetta ei välttämättä edes pyydettäessä anneta, mikäli henkilö työskentelee alle kolmen kuukauden työsuhteessa tai vapaaehtoistyössä. Käytäntö vaihtelee maistraateissa eri puolilla Suomea.

Rikosrekisteriotekaan ei tietysti auta, ellei henkilö ole jäänyt rikoksistaan vielä kiinni. On hyvä, että poliisin tiedusteluvaltuuksia on lisätty, jotta tapauksiin päästään käsiksi myös suoraan kotimaan kamaralla. Rikosten ennaltaehkäisyyn tarvitaan myös lasten ja heidän lähiyhteisöjensä turvataito-, seksuaali-, ja mediataitokasvatusta.

Suomi on jo vuonna 2011 sitoutunut torjumaan lasten seksuaalista riistoa ja hyväksikäyttöä liittymällä kansainväliseen Lanzaroten sopimukseen, mutta sopimukselle ei ole laadittu toimeenpanosuunnitelmaan. Lapsi- ja perhejärjestöt vaativat kannanotossaan 28.3., että se laaditaan alkavalla hallituskaudella. Esimerkiksi seksuaalirikosten uhrien hoito ei ole riittävällä tasolla ja hoidon taso vaihtelee eri puolilla Suomea.

Lapsiin kohdistuva seksuaalinen väkivalta on rikostyyppinä niin karmea, että se lamaannuttaa. On kiusaus sulkea silmät ilmiön olemassaololta. Se kuitenkin on virhe, sillä kansalaisaktiivisuudella voidaan torjua tätä rikollisuutta. Pelastakaa Lapset ry:n Nettivihjepalveluun tulee vuosittain tuhansia ilmiantoja lapseen kohdistuvaa seksuaalista väkivaltaa sisältävästä kuvamateriaalista. Jos näet lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa sisältävää kuvamateriaalia, ilmianna se välittömästi nettivihjepalvelun kautta. Turvallista lapsuutta on kaikin keinoin puolustettava eikä pahuudelle saa antaa toimintamahdollisuuksia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Pedofiliaa ei suitsita sormille näpäyttämällä. Pedofiilejä voisi verrata alkoholisteihin mikäli viinapullot juoksisivat jatkuvasti alkoholisteja kadulla vastaan.

Lakia pitäisi muuttaa niin että pedofiilit voisi pienistä rikkeistä määrätä terapiaan ja törkeästä lapsiin sekaantumisesta pakkohoitoon.

Toimituksen poiminnat